Informació de contacte

dilluns, 4 de març de 2013

ENLLAÇAT!


CAMPANYA ENLLAÇATS PER LA LLENGUA
7 i 9 de març defensem la nostra llengua, abracem els centres educatius
Des de fa mesos, el Govern de l’estat i, especialment, el Ministeri d’Educació estan emprenent diverses mesures de menyspreu i marginació de les llengües pròpies dins del sistema educatiu, que tenen la seua màxima expressió en l’avantprojecte de llei educativa, la LOMQE.
Al País Valencià s’afegeix el resultat de l’aprovació d’un Decret de plurilingüisme que no respecta el valencià i els programes òptims educatius d’immersió lingüística establerts des de fa dècades.  La manca de preocupació per les llengües minoritzades de les comunitats autònomes ha generat la creació del moviment cívic Enllaçats per la llengua, que va sorgir fa mesos a les Illes Balears i al qual ara s’han sumat entitats de tots els territoris de parla comuna. El moviment està recolzat per les principals associacions de pares i mares, pels sindicats de l’ensenyament, pels sindicats d’estudiants i per entitats cíviques de defensa de la nostra llengua.
Totes les associacions que formen part d’Enllaçats per la llengua han organitzat una campanya conjunta per als dies 7 i 9 de març.
 DIJOUS DIA 7 DE MARÇ: Abracem els Centres Educatius
Les diferents comunitats educatives faran una abraçada simbòlica als seus respectius centres per defensar l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.
11:00 hores: Instituts i Universitats
17:00 hores: Infantil i Primària
 DISSABTE 9 DE MARÇ: Concentracions
L'objecte de la concentració consisteix a reivindicar la nostra llengua i a manifestar el nostre rebuig a les retallades que el Govern valencià i el Govern estatal estan realitzant en els recursos i serveis públics, així com l’oposició a la proposta de la LOMQE.
12:00 hores: Concentracions a les portes dels ajuntaments i a les Delegacions del Govern a Alacant, Castelló i València.