Informació de contacte

dijous, 29 de març de 2012

Seguiment de la Vaga

Aquest dijous 29 de març ha estat una jornada de Vaga General convocada per sindicats i col·lectius socials en defensa dels drets socials i laborals que cada vegada es troben més qüestionats i amenaçats. El seguiment de la vaga al nostre centre escolar, segons dades de la direcció del centre, ha estat el següent:

  • ALUMNAT

Les famílies han secundat la jornada de vaga no portant al centre a 151 alumnes del total de 206 xiquets i xiquetes que formem part de l'alumnat del centre en aquest curs 2011/12. Això fa un 73,3% de seguiment de la convocatòria de vaga.

  • PROFESSORAT
La convocatòria de vaga ha estat secundada per un total de 5 mestres del total de 15 que formen part del claustre del centre, el que fa un seguiment del 33,3% en la jornada de protesta.

6 comentaris:

tenzing ha dit...

Una vegada més, el col·lectiu de les famílies del Barranquet, hem participat majoritàriament en les accion de protesta contra les retallades i en defensa dels drets socials i laborals.

Altres col·lectius continuen participant de manera molt més minoritària i testimonial.

Anònim ha dit...

Com a mare, estic orgullosa; de l'altra banda, no ho comprenc, la veritat. No vaig a dir res més perque no vuilc arrepentir-me després.

Anònim ha dit...

“Una vegada més, el col•lectiu de les famílies del Barranquet, hem participat majoritàriament en les accion de protesta contra les retallades i en defensa dels drets socials i laborals.”
Una vegada més, afortunadament, “l’altre col•lectiu” ha exercit el seu dret a decidir què fer.

“Altres col•lectius continuen participant de manera molt més minoritària i testimonial.”
Cadascú participa majoritàriament en cada opció que pren de manera reflexiva i lliure; perquè cadascú és majoria per ell mateix.

“Com a mare, estic orgullosa; de l'altra banda, no ho comprenc, la veritat.”
Com a mestra em sent orgullosa de treballar en l’escola on considerava que no hi havia “altres bandes” . Malgrat aquest descobriment, continuaré treballant en la banda on sempre he estat; en l’única banda que per a mi ha existit sempre. Més sola o més acompanyada en aquesta engrescadora aventura. Mentre no em falte l’alumnat, no tindré cap dubte sobre les raons per tirar endavant, malgrat les condicions, les idees, les persones, els comentaris, les postures, …. Hui eixe alumnat m’ha faltat en un percentatge del 76,9%. Jo he estat al 100% perquè he volgut fer-ho així i sé que no em penediré perquè lliurement he decidit que així fóra.

“No vaig a dir res més perque no vuilc arrepentir-me després”
No sé si diré res més, però hui tampoc diré res menys.

Amparo Alonso Muñoz, mestra.

Concha Benet (mare de Mariola i Nicolás) ha dit...

Per sort, tots tenim la llibertat de triar sobre les nostres accions, i no crec que ningú siga ningú per jutjar les dels altres. Cadascú tenim la nostra opinió però el més important és el respecte mutu i a partir d'aquí podrem construir qualsevol cosa. Tots eixim perdent si ens enfrontem.

Anònim ha dit...

Lo que no es compren es que demaneu las pares que entregan les raons de ni fer activistas, per les detallados I despres no recolceu una vaga per algo que enseña afecta a Tote.

Anònim ha dit...

Que se ejerza el derecho a trabajar o no, no se discute. Que haya quien sacrificando su dinero/formación/posibilidades se solidarizan con la huelga en defensa de derechos (incluidos los de los profesores/as) y los que, en ejercicio de su derecho manifiestan de forma implícita su disconformidad con la protesta y la devalúan sí genera dos sensibilidades, para no decir bandos.
Que tomemos nota para lo sucesivo no sé si será discutible pero lo que no será es evitable.