Informació de contacte

dimarts, 2 de desembre de 2008

Les antenes lluny del Barranquet

Recentment han instal·lat una antena de telefonia mòbil a l'exterior d'un taller mecànic que hi ha al polígon d'Obradors, a uns 100 metres de l'escola. Encara que seria més correcte dir que han instal·lat una torre de metal, ja que l'antena encara no l'han ficada. Sembla ser que l'Ajuntament ha paralitzat aquest muntatge, doncs no tenia cap permís municipal per a fer-se.

La majoria de nosaltres tenim mòbil, i ens agrada que hi haja prou cobertura per a poder fer-ne ús quan ens fa falta, però trobem que hi han llocs molt més indicats per a aquestes antenes que les proximitats d'un centre educatiu, on hi han xiquetes i xiquets menors de 12 anys. És més, pensem que han d'estar allunyats del casc urbà.

Després de parlar amb l'enginyer tècnic de l'Ajuntament ens va confirmar la il·legalitat de l'antena en qüestió. També ens va informar de que l'Ajuntament de Godella està redactant una Ordenança Municipal que regule la instal·lació d'aquesta mena d'artefactes i que mentre tant, hi ha una moratòria per a la ubicació de noves antenes.

Pel que fa a l'Ordenança, ens comenta que encara no està enllestida, però que contemplarà una distància mínima entre les futures antenes i determinats equipaments educatius com la nostra escola. A hores d'ara, no hi ha cap previsió sobre quan s'aprovarà aquesta normativa, però el que està clar, és que mentre no estiga aprovada, la col·locació de noves antenes no està autoritzada.

Una vegada s'aprove l'Ordenança, es penjarà a la pàgina web de l'Ajuntament per a que tot el món la puga consultar.

Esperem que aquests espabilats no ho tornen a intentar, i si fos així, ja ho faríem saber a l'Ajuntament per a que prenguera les mesures oportunes.